Kontakt
 
Kontakta oss
Öppettider: 
Vi har telefontid måndag till fredag från kl 8 till kl 16
Huvudkontor
Tel.: 
0171-41 54 00

Vi hjälper dig med ditt byggprojekt 

Teknisk Försäljning och Support

Kundservice

 

 

You are here

Arkitektens dröm blir verklig med enkelt montage av böjda gipsväggar

14 Oktober 2013

Gyproc Curve är ett system som gör det möjligt att bygga estetiskt vackra och böjda konstruktioner ned till en radie om 600 mm. Genom det flexibla systemet kan väggar och tak formas i mjuka böljande former som t.ex runda vägghörn eller välvda tak med en unik och personlig utformning.

-  Den tunna skivan gör det enkelt att göra en böjd konstruktion direkt på arbetsplatsen. Fördelen är att du får en perfekt form samtidigt som du slipper att utföra våtböjning med mall. Det går mycket fortare och resultatet blir snyggt, säger Peter Örn, Business Development Manager.

Systemet består av en regelstomme av en 70 mm stålskena (Gyproc XR 70 alt. Gyproc ER 70) och en helt ny böjbar skena (Gyproc SKB 70/70) för golv och tak. Beklädnaden görs med Glasroc GFM 6 Multiboard, en ny mycket flexibel och tunn skiva med slät och jämn yta.

-  Hela systemet byggs precis som en vanlig vägg med skenor och reglar. Böjningen sker genom att böja den tunna kompositskivan horisontellt och placera den i regelstommen. Därefter ytbehandlas skivan som traditionella gipsväggar, säger Peter.

För mer information

Kommersiella frågor
Försäljningschef Göran Larsson 
tel. 070-265 54 35
e-post: goran.larsson@gyproc.com

Tekniska frågor
Teknisk Support
tel. 0171-41 54 80
e-post: teknisksupport.gyprocse@saint-gobain.com

Nyhetsbrev från Gyproc